Bitchain instal·la un caixer amb ‘bitcoins’ a Atenes perquè els grecs es puguin saltar el ‘corralito’

bitcoinblog.es
Alternatives per la situació d’Atenes
Post en català

L’empresa catalana Bitchain instal·larà dissabte, 11 de juliol, un caixer de la moneda ‘bitcoin’ al centre d’Atenes, fet que permetrà als grecs que el facin servir evitar els efectes del ‘corralito’ per les característiques d’aquesta divisa.

La característica principal del ‘bitcoin’ és que es tracta d’una moneda descentralitzada –sense una autoritat o banc central– que permet fer transferències sense la intervenció d’una entitat financera, i de forma anònima, ha informat l’empresa aquest dimecres en un comunicat.

Els usuaris que ja tinguin unitats d’aquesta moneda podran adquirir 1.000 euros en efectiu per cada transacció, de manera que superarien en 940 euros el límit diari establert pel govern grec.

Amb el caixer, que permetrà comprar i vendre ‘bitcoins’, els clients podran «atenuar la devaluació de l’economia grega en cas de tornar al dracma» comprant aquesta moneda.

Segons l’empresa, que cita la casa de canvi de ‘bitcoin’ a Grècia, en les últimes setmanes les transaccions amb aquesta divisa han augmentat un 400% al país hel·lè.

El caixer estarà al centre d’innovació The Cube i s’hi podrà operar durant les hores establertes pel recinte.

Aquesta empresa amb seu a Sant Cugat del Vallès és la responsable de distribuir els caixers de ‘bitcoins’ a Espanya i Europa, i també està desenvolupant diverses línies de negoci per generalitzar l’ús de la moneda.

Font